Met gemak al je data op één plek

Je kunt veel meerwaarde halen uit het combineren van gegevens uit de verschillende applicaties binnen je bedrijf, of het nu gaat om het versimpelen van je balansrekeningen of om inzicht te krijgen welke producten het meest winstgevend zijn. IRIS maakt het samenbrengen van al die data eenvoudig, snel en betrouwbaar.

Voordelen van Iris

  Ontdek de voordelen
 • Snelheid
  Zet in een handomdraai je gehele infrastructuur op poten om aan de slag te gaan met je data. Bespaar met gemak 50% van de tijd voor de opzet van je infrastructuur en voor een gemiddelde koppeling.
 • Efficiëntie
  Bespaar dubbel werk in verschillende tools met de intuïtieve IRIS frontend. Standaard implementatie van o.a. delta-management, logging en monitoring zorgt voor een tijdbesparing met een goede standaard op het gebied van databeheer.
 • Doelmatig
  Met een paar klikken in een gebruikersvriendelijke webapp worden de juiste Azure resources in de omgeving van jouw organisatie gezet. De instellingen van de resources worden afgestemd op de inrichting van elke klant.
 • Geen vendor-lock
  IRIS richt standaard Azure componenten in op jouw eigen omgeving, het is daarom geen black-box. Het blijft altijd mogelijk om zonder IRIS verder te ontwikkelen.

Functionaliteiten

IRIS is ontwikkeld door een groep data specialisten die samen voor meer dan 100 jaar ervaring hebben met het neerzeten van Data warehouses, datalakes en rapportage omgevingen voor talloze bedrijven. Uit al deze projecten hebben we de best-practises meegenomen en die vormen de basis voor de functionaliteiten van IRIS. IRIS biedt daarmee standaard functionaliteit die je in elk project nodig hebt en waar je normaal veel tijd en geld aan kwijt bent en biedt die functies in een prettige gebruikers omgeving aan.

Er wordt nog elke dag hard gewerkt om nieuwe en verbeterde functionaliteiten toe te voegen aan IRIS op basis van onze eigen ervaring en op verzoeken van onze klanten. Jij als klant krijgt deze updates aangeboden in de vorm van periodieke updates. Die updates kun je gecontroleerd uitrollen op je verschillende omgevingen wanneer jullie organisatie daar klaar voor is.

Hieronder een greep van de functionaliteiten.

  Ontdek de functionaliteiten
 • Data Extractie
  De kern van IRIS is het ophalen van data uit bronnen.
 • Metadata crawler
  IRIS haalt meegeleverde informatie over de data automatisch op.
 • Load planner
  Laat data op passende tijden en intervallen ophalen, bijvoorbeeld in de nacht.
 • Logging
  Met gedetailleerde logging kun je terugzien hoeveel data wanneer en of deze correct is geladen.
 • Automatisch schaalbaar
  Betaal niet voor onnodige functionaliteit maar voor wat je gebruikt en behoudt controle met de optimale Azure instellingen.
 • Meerdere laadtypen
  Ga goed om met wijzigende data en bepaal zelf hoe je met historie om gaat.
 • Indexering
  Het ophalen van data versnelt door gebruik te maken van de juiste indexen.
 • Rollback
  Acties kunnen worden teruggedraaid met de rollback functionaliteit.
 • Sandbox
  Kopieer je database inclusief data naar een sandbox omgeving om zo transformaties op je data te testen.
 • Load optimalisatie
  IRIS optimaliseert de snelheid door beter gebruik van Azure’s parallelle processen.

Klantervaringen

"Al snel bleek dat Plainwater de enige partij was die de nieuwe technologie daadwerkelijk al ontwikkeld had. IRIS is bij andere grote bedrijven succesvol geïmplementeerd en heeft haar bestaansrecht bewezen." Harmjan Rusticus, BI specialist bij Koninklijke Visio

Deze klanten gingen je voor

Prijzen

Niet elk bedrijf is gelijk en niet elk bedrijf is even ver in hun volwassenheid op het gebied van Data & Analytics. Daarom hebben we een aantal standaard pakketten samen gesteld die passen bij bedrijven met verschillende behoeften.

Uiteindelijke kijken we altijd naar de specifieke behoeften van elke klant en maken we een specifiek aanbod dat past bij de wensen en uitdagingen van de klant. Dus schroom niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Elk pakket biedt user management, monitoring, logging, load management, dynamisch schalen van resources en load optimalisatie omdat wij dit zien als belangrijke functionaliteiten die elk bedrijf nodig heeft.

 • Small
  va € 450,- p. m.

  Het Small pakket is ideaal voor ondernemingen die aan de begin fase staan van hun BI avontuur. Met dit pakket kan je al een volledige BI omgeving neerzetten en verbinden met een groot deel van je bronnen. Hiernaast biedt dit pakket ook de basis functionaliteiten zoals user management, monitoring, logging, load management, dynamisch schalen van resources en load optimalisatie. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met BI.

  Meer informatie
 • Medium
  va € 600,- p. m.

  Het medium pakket past bij bedrijven die al stappen hebben gemaakt in hun BI reis en op zoek zijn naar de volgende stap. Het is een aanvulling op het small pakket waarbij 2 omgevingen zijn inbegrepen. Met deze extra omgeving kun je naast je productie omgeving ontwikkelen, zodat eind gebruikers daar niet door geraakt kunnen worden. Daarnaast zijn er ook andere functionaliteiten beschikbaar zoals changes vast leggen en gecontroleerd live brengen.

  Meer informatie
 • Large
  va € 850,- p. m.

  Dit is het meest uitgebreide pakket, het is geschikt voor bedrijven die al verder zijn met het realiseren van hun BI dromen. Je zet bijvoorbeeld eenvoudig tot 5 omgevingen neer, met een changemanagement framework tussen deze systemen. Ook heb je de mogelijkheid om snel en makkelijk Sandbox omgevingen te genereren en je kunt gebruik maken van alle beschikbare connecties. Kort om, alle functionaliteiten van IRIS zijn inbegrepen!

  Meer informatie

Over IRIS

Business intelligence zit in ons DNA, maar voordat je aan business intelligence kan beginnen moet je eerst je data ophalen. Dat proces is eigenlijk veelal hetzelfde. We vroegen ons snel genoeg af: welke zelf respecterende IT partner voert nou graag hetzelfde kunstje meerdere keren uit?
Daarmee was de leukste uitdaging tot nu toe geboren: hoe kunnen we het inladen van data zo ver mogelijk automatiseren? Daar zijn we heel ver mee gekomen, tot het punt dat het neerzetten van een volledig functioneel datawarehouse minder dan een uur kost. Het aansluiten van bronnen is nu vooral afhankelijk van hoe snel je de inloggegevens kan invullen.
We vonden het mooi om IRIS ook nog gebruiksvriendelijk te maken, dus hebben er een interface overheen gezet waardoor je als gebruiker niet door alle verschillende tooling hoeft te navigeren.

Onze Kernwaarden
 • Kwaliteit
 • Transparantie
 • Samenwerking
 • Vakmanschap

Meer weten?

Weet alles, maar pepert het er niet in
Daniël is gefascineerd door de techniek en alle mogelijkheden die het met zich meebrengt. Hij kan zich goed verplaatsen in de klantpositie, en ontwerpt daardoor bereikbare en onderhoudsvriendelijke oplossingen.

Meer
informatie?

Nieuwsgierig naar wat IRIS je kan bieden? Wij laten je met plezier de mogelijkheden zien en lichten alle relevante functionaliteiten toe.