Microsoft

Microsoft Azure heeft een gereedschapskist voor alle business intelligence vraagstukken in je bedrijf, of het nou gaat om MKB of multinational. Bij Plainwater gebruiken we het juiste stuk gereedschap voor de oplossing, of de technologie nou net geïntroduceerd is of zijn meerwaarde al lang en breed bewezen heeft.

Microsoft Azure biedt een toonaangevend platform voor Business Intelligence dat een intuïtieve gebruikerservaring combineert met gezaghebbende analyse. Organisaties kunnen in enkele seconden data samenbrengen en analyseren om diepgaande inzichten te ontdekken en daarbij gebruik maken van ingebouwde AI-mogelijkheden – allemaal met de maatgevende beveiliging en prestaties van Azure.

  • We verbinden met alle (complexe) databronnen.
  • We brengen al die data samen op één plek in de juiste historische vorm.
  • We modelleren het zo dat je weet waar je naar kijkt.
  • We maken overzichtelijke rapportages.
  • We leveren de oplossing die in jouw bedrijf en jouw budget past.

Altijd op maat

De kracht van Azure zit in de mogelijkheid om precies op de behoefte van de klant in te kunnen spelen, waarbij je, als je het goed instelt, alleen betaalt voor je gebruik. Je kunt als individu al met een abonnement goedkoper dan Netflix een start maken met de grote potentie van Azure, maar je kunt ook opschalen tot het runnen van een datacenter. Je hebt zo geen omkijken naar je hardware en je bent meteen geïntegreerd in het Microsoft ecosysteem.

Altijd in ontwikkeling

De ontwikkelingen bij Azure gaan hard, dus als we dit stuk niet elk half jaar opnieuw willen schrijven kunnen we beter aangeven wat Microsoft goed kan dan welke software ze bieden. Azure geeft oplossingen die uitstekend modulair werken met andere software en geeft ruimte aan derde partijen om de laatste 20% tot een oplossing uit te ontwikkelen. Zo zijn er derde partijen die sterkere visualisaties aanbieden binnen PowerBI en hebben wij IRIS ontwikkeld voor het versoepelen van het laadproces.   

Zo houdt Microsoft de focus op het ontwikkelen van hun eigen producten, zoals de introductie van Fabric dit jaar. Fabric geeft je één centrale plek waar je dataopslag tot rapportages en AI analyse kan organiseren. Wij houden deze ontwikkelingen bij en maken onze eigen analyses welke Azure tools meerwaarde geven voor de uitdagingen bij de klant.

Self-service Business Intelligence 

Met PowerBI heeft Microsoft een krachtige rapportagetool in handen om data betrouwbaar en inzichtvol te kunnen presenteren. Het grote voordeel van PowerBI is dat het low-code is, oftewel je kunt met slepen en plaatsen eenvoudig je rapport bij elkaar klikken. Dit maakt het geschikt voor self-service BI, waarbij Business Intelligence niet wordt voorbereid door een apart team, maar elke persoon in je bedrijf met een drupje data in het bloed het rapport kan maken wat nodig is.  

Een voorwaarde is dat het datamodel achter deze rapportages stabiel, snel en geen mogelijkheid tot misinterpretatie biedt. Dat is exact het punt waar wij bedreven in zijn.  Zie ook ons vakgebied data modelling.

Een keten van Azure services

Met een keten van door ons geïntegreerde Azure services kunnen we soepel het proces van data ophalen tot rapporteren begeleiden. Het meest zichtbare product daarbij is PowerBI: eenvoudig te gebruiken en het kan zowel lokaal als in de cloud worden geïmplementeerd. Power BI is een waardevolle tool voor iedereen die betere beslissingen wil nemen op basis van data. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Microsoft Power BI: 

Datavisualisatie

Power BI heeft een krachtig platform voor datavisualisatie waarmee interactieve dashboards en rapporten gemaakt kunnen worden. Er kan gebruik gemaakt worden van een grote diversiteit aan verschillende diagramtypen gebruiken, waaronder staafdiagrammen, lijndiagrammen, cirkeldiagrammen en spreidingsdiagrammen. Je kunt ook filters, drilldowns en andere interactieve functies aan uw visualisaties toevoegen.

Rapportage

Power BI heeft een rapportage-engine waarmee je interactieve rapporten kunt maken. Je kunt gebruik maken van verschillende rapportsjablonen of eigen aangepaste rapporten maken. Rapporten kun je eenvoudig delen met anderen, via e-mail of via een webportaal.

BI-engine

Power BI heeft een BI-engine waarmee je complexe data-analyses kunt uitvoeren. De BI-engine kun je gebruiken om query’s te maken, berekeningen uit te voeren en modellen te maken. De BI-engine kun je ook gebruiken om geavanceerde aangepaste visuals te maken.

Gegevensconnectiviteit

Power BI kan verbinding maken met een breed scala aan gegevensbronnen, waaronder Azure Data Lake, Azure Synapse Analytics en Amazon Redshift. Het kan ook worden gebruikt om gegevens te analyseren van on-premises of cloudgebaseerde datawarehouses.

Gebruiksgemak

Power BI is een gebruiksvriendelijke maar geavanceerde tool. Dashboards en rapporten kunnen gemaakt worden zonder directe kennis van coderen. De interface is krachtig intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Implementatieopties

Power BI kan lokaal of in de cloud worden geïmplementeerd. Dit geeft de flexibiliteit om de implementatieoptie te kiezen die het beste aan de behoeften van de organisatie voldoet.

Meer weten?

Weet alles, maar pepert het er niet in
Daniël is gefascineerd door de techniek en alle mogelijkheden die het met zich meebrengt. Hij kan zich goed verplaatsen in de klantpositie, en ontwerpt daardoor bereikbare en onderhoudsvriendelijke oplossingen.