Snowflake

Snowflake is een Software as a Service (SaaS) oplossing die één platform biedt voor het verzamelen en analyseren van data. Wij zien als groot voordeel van Snowflake dat het platform-onafhankelijk is en kan werken op omgevingen zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP). Dit geeft net dat extra stukje flexibiliteit.

Snowflake onderscheidt zich met name in flexibiliteit, waarbij rekenkracht en data-opslag van elkaar gesplitst zijn. Hierdoor kunnen kosten en prestaties optimaal afgestemd worden op veranderende behoeften. Het platform maakt veilig delen van data tussen functionele domeinen mogelijk, inclusief third-party data van de Data Marketplace. Bovendien integreert Snowflake naadloos met een breed aanbod aan tools en technologieën, waardoor je organisatie meer vrijheid heeft in het selecteren van de juiste tools.

  • Schaalbaarheid: We bepalen samen met jou welke dynamische op- en afschaalmogelijkheden aansluiten bij je organisatie.
  • Performance: We helpen je graag bij het vinden van de optimale balans tussen opslagkosten en benodigde rekenkracht. Hiermee heb je de beste performance voor de scherpste prijs.
  • Flexibiliteit: We benutten Snowflake’s brede aanbod en flexibiliteit met data, maar houden het datamodel eenvoudig, onderhoudbaar en snel.

Data als business model 

Snowflake maakt optimaal gebruik van de fase waar data in is beland. Data is niet langer een essentieel onderdeel van je eigen bedrijfsprocessen, want data is nu ook voor derden interessant. Dat wisten ze bij Google en Facebook natuurlijk al lang, maar nu het artificial intelligence tijdperk is aangekomen zijn grote datasets met bruikbare data uitstekend vermarktbaar. Snowflake ondersteunt het delen van data tussen bedrijven en maakt het mogelijk je data in de markt te zetten. 

Dit is het unique selling point van Snowflake, maar het is niet het enige wat ze doen, want om echt meerwaarde uit je data markt te halen zul je het gehele data ecosysteem moeten ondersteunen. Dat doen ze dan ook.

Waar je data staat 

Snowflake als Data Warehouse biedt één gecentraliseerde opslag voor al je enterprise data. Dit geeft eenvoud in onderhoud, maakt kostenmanagement flexibel en ondersteund snelle toegang tot data voor rapportages. Deze oplossing is geschikt voor organisaties die data willen opslaan in een gestructureerde en gefilterde vorm, omdat het al duidelijk is welke doelen met de data bereikt moeten worden. 

Snowflake als Data Lake maakt het mogelijk om gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde data flexibel te gebruiken. Deze oplossing is ideaal wanneer er veel ruwe data opgeslagen kan worden zonder dat het exacte doel al duidelijk is. Data Scientists hebben zo een grote hoeveelheid aan data tot hun beschikking om zo optimale machine learning modellen te maken.

Wat je met data doet 

Snowflake maakt het mogelijk om zonder complexe data modellen artificial intelligence en machine learning werkstromen in te richten. Zo kun je laagdrempelig de grote potentie van artificial intelligence gaan benutten. Het is daarbij ontzettend handig dat Snowflake elastisch schaalbare rekenkracht voor SQL en Python biedt. 

Applicaties maken gebruik van steeds meer data. We willen bijvoorbeeld weten of kleur een rol heeft gespeeld bij het product dat iemand heeft gekozen en we willen actiever reageren op de behoeften die de klant laat zien. Snowflake is erop gericht om data intensieve applicaties beter te kunnen ondersteunen en bouwen en bijvoorbeeld het delen of ontvangen van data tussen de applicatie en Snowflake volledig te automatiseren.

Plainwater en Snowflake

Bij Plainwater zien we de voordelen die Snowflake met zich meebrengt in onze vakgebieden, zoals Data Engineering, Data Modelling, en Data Science. Dankzij onze kennis van Snowflake, en concurrerende technologieën van SAP en Microsoft, zijn wij in staat een objectieve vergelijking te maken en te analyseren of Snowflake past bij de visie en strategische doelen van jouw organisatie.  

Op basis van de behoeften van jouw organisatie stellen we een advies op en ontwerpen we een toekomstbestendige data architectuur. Vervolgens kan Plainwater een rol spelen bij de daadwerkelijke Snowflake implementatie. Van ontwikkeling tot het beheren van de oplossingen en het trainen van de gebruikers.

Datawarehousing

Eén gecentraliseerde opslag al je data. Eenvoudig te onderhouden met flexibele kostenmanagement. Heel geschikt voor opslag van data als al bekend is welke doelen met de data bereikt moeten worden.

Data Lake

Ideaal als veel data opgeslagen kan worden zonder concreet doel in he vooruitzicht. Is ook ideaal voor ongestructureerde data zoals mediabestanden. Een data lake is zeer geschikt voor de stap naar Artificial Intelligence.

Data Sharing

Het aanbieden of aanschaffen van data op een digitale marktplaats maakt het eenvoudig om je data te combineren met data van derden, of het nu gaat om data uit het CBS of informatie die bijvoorbeeld voorspellend inzicht zou kunnen geven in de materiaalkosten van je bedrijf.

AI en Machine Learning

Snowflake maakt het mogelijk om laagdrempelig met Artificial Intelligence aan de slag te gaan of er juist hele unieke en mooie inzichten mee te krijgen.

Data Applicaties

Snowflake maakt het mogelijk om data intensieve applicaties te bouwen en het delen of ontvangen van data tussen de applicatie en Snowflake volledig te automatiseren.

Meer weten?

Brengt comfort in het team
Bjorn is een gepassioneerde BI-consultant op zoek naar de laatste ontwikkelingen. Dankzij een business achtergrond kan hij goed schakelen tussen Business en IT. Zijn passie voor het werk brengt zowel enthousiasme als een constructief kritische stem in het team.