Data Engineering

Al je data zit verstopt in de verschillende applicaties in je bedrijf. Het is vaak goud waard om al die data samen te brengen in één rapportage, maar om daar te komen moet al die data opgehaald en verrijkt worden. Dat is nou exact één van onze kernactiviteiten.

Data engineering vormt de solide basis voor het verkrijgen van effectieve stuurinformatie. De benodigde stuurinformatie zit alleen vaak verstopt in verschillende operationele systemen, zoals een ERP-systeem, een financiële applicatie of een CRM-systeem. Voor het samenbrengen van al die data in één omgeving kom je uit bij data engineering.

  • We ontwikkelen connectoren om verbinding te maken met jouw bron.
  • We laden de data in je datawarehouse.
  • We behouden je historische data, zodat je altijd weet wat wanneer de waarheid was.
  • We bewaken de datakwaliteit en zorgen voor simpele data.

Van wildgroei naar uniformiteit

Bij het samenbrengen van die data komen we een aantal puzzels tegen. Niet elke bron kan op dezelfde manier geraadpleegd worden en niet elke bron kan dezelfde datakwaliteit garanderen. Daarnaast beantwoorden we vragen zoals: waar gaan we de data samenvoegen? Hoe zorgen we ervoor dat de samengevoegde informatie dezelfde structuur heeft en hoe kunnen we de data veilig opslaan? 

Bij Plainwater brengen we deze data samen middels een datawarehouse of datalakehouse. Het proces om deze data samen te voegen automatiseren we door onze expertise in data engineering daar waar kan. Deze data stellen we daarmee centraal beschikbaar voor analyse.

Meer weten?

Weet alles, maar pepert het er niet in
Daniël is gefascineerd door de techniek en alle mogelijkheden die het met zich meebrengt. Hij kan zich goed verplaatsen in de klantpositie, en ontwerpt daardoor bereikbare en onderhoudsvriendelijke oplossingen.