Data Visualisatie

Het visualiseren van data geeft de mogelijkheid om complexe data en informatie inzichtelijk te maken. Een grote Excel matrix met al je prestatie indicatoren biedt ook inzichten, maar geeft niet wat je wilt: in één oogopslag inzicht in je bedrijf.

Voor efficiënte en aantrekkelijke visualisatie moet het doel en de informatiebehoefte van een rapportage helder naar voren komen. Welke data is relevant en welke is overbodig? Ook de presentatie van de visuals speelt een belangrijke rol: zo leidt een overdaad aan visuals af van de kern en kan een verkeerd ingestelde grafiek een miniem verschil ogenschijnlijk opblazen. 

  • Een krachtige visualisatie heeft één doel.
  • Standaarden voor visualisatie maken interpretatie eenvoudig.
  • Een huisstijl is mooi zolang het niet afleidt van de boodschap.

Standaarden aangepast op de gebruiker

Voor visuele weergave adviseren we meestal IBCS (International Business and Communication Standards) te hanteren. Het gebruik van standaarden voor je visualisaties zorgt voor consistentie in je rapportages waardoor je geen moeite hoeft te doen om de visualisatie op de juiste manier te interpreteren.   

Onze Data Analisten zien het belang van nauw contact met de gebruikers. We geloven dat alleen door samen te werken met de gebruikers we tot dashboards kunnen komen die naadloos aansluiten bij de informatiebehoefte binnen jouw organisatie.

Meer weten?

Alles ziet er gelikt uit
Mauritz is creatief, flexibel en gefocust op goede resultaten. Zijn ambitie vertaalt hij naar informatiehonger en een oplossing die er altijd net iets beter, innovatiever en mooier uit komt te zien.